VENT HER

VENT HER

Om utstillingen

 

Det er slik at vi opplever kunstmaleriets kvaliteter ved at fargene og penselstrøkene kommer til oss og nærmest kjærtegner oss. Strøkene oppleves organiske, ikke mekaniske, fylt med optimisme, kjærlighet og energi. Henrik Mikkelsgård flytter seg rundt i forskjellige rom, blant mennesker, bygninger og natur og gir oss en tydelighet og følsomhet, men også et rom der vi kan fortsette fortellingen i våre sinn. Han dramatiserer hverdagen på en sjelden måte med nærmest naive motivvalg og et spenn av farger.

 

 

I utstillingen "Vent her" er tematiseringen mye knyttet opp mot bevegelse. Bevegelse blant menneskene, på veiene og bevegelse i naturen eller bevegelse i våre sinn. Hvorfor beveger vi oss? Hvert bilde i utstillingen har sin egen fortelling og karakter men er likevel så fullverdig en del av kunstnerens historie. Komposisjonene er preget av de nære opplevelsene, men likevel løftet inn i en nærmest mytisk historie om våre liv. Her er symbolbruk som du selv må lete opp.

 

 

Mikkelsgård har beveget seg fra innlandet til vestlandsnatur, men mangler ikke referanser til urbant liv, røde busser og mørke netter uten stjernehimmel. Når bussen kjører trenger vi en stang å holde oss i dersom vi ikke har sitteplass. 

 

 

Kunstneren

 

Henrik Mikkelsgård (f.1989) bor og arbeider i Sogndal. Han er utdannet ved Sierra Nevada College, (Bachelor of Arts) (2013). Videre utdanning fra OsloMet (PED kunst og håndverk) (2019) Han har tidligere stilt ut på diverse gruppeutstillinger og soloutstillingen "Bassengparken" i Oslo 2021 og KÖSK (Off The wall).